FAQ

Wat doe je? En voor wie?

Ik schrijf en verbeter blogs, artikelen, webteksten, social media-posts, flyers, nieuwsbrieven en nog veel meer voor bedrijven en organisaties die er zelf niet aan toekomen. 

Dat doe ik met heel veel plezier.

Waarom zou ik voor jou kiezen?

Er zijn veel aanbieders, kleine en grote bureaus. Dat maakt de keuze niet alleen reuze, maar ook ingewikkeld. 

Waar het om draait:
Spreken mijn teksten jou aan?
Is er na de kennismaking nog steeds een klik?

Dan is dat een mooie basis voor een fijne samenwerking.

Hoe ga je te werk?

Zodra je een aanvraag hebt gedaan voor een offerte, kijk ik eerst wat de wens is: corrigeren, redigeren of tekstschrijven.

Bij het corrigeren van teksten kan ik, zonder al te veel achtergrondinformatie, direct aan de slag. Nadat ik de tekst heb ontvangen, ontvang je een offerte met prijsopgaaf en tijdsduur. Zodra je daar mee akkoord gaat, ga ik aan de slag.

Bij het redigeren van teksten wil ik graag eerst weten wat de gewenste schrijfstijl is en wie de doelgroep is. Vervolgens maak ik een offerte met prijsopgaaf en tijdsduur.

Bij het tekstschrijven zijn er meerdere stappen:

  • Je krijgt van mij een vragenlijst om in te vullen. Die vragenlijst gebruik ik ter voorbereiding op ons eerste gesprek.
  • Tijdens dat eerste gesprek wil ik weten wat je bedrijf doet, sinds wanneer, waarom, wat je plannen zijn voor de toekomst, wie je doelgroep is etc. 
  • Vervolgens hoor ik graag wat je wilt en hoe vaak: een blog, webpagina, social media post, éénmalig, terugkerend etc.
  • Ik maak een offerte met daarin een tijdspad. 
  • Als je daarmee akkoord gaat, lever ik een eerste en, afhankelijk van het soort tekst, een tweede versie aan en dan kun je eventuele aanpassingen en aanvullingen doorgeven.
  • Vervolgens stuur ik de definitieve tekst.
Wat kost dat?

Fijn om vooraf te weten. Ik werk op projectbasis en hanteer de volgende uurtarieven:

  • corrigeren: €45,- excl. BTW, minimaal €45,- per opdracht;
  • redigeren: €55,- excl. BTW, minimaal €55,- per opdracht;
  • tekstschrijven: € 75,- excl. BTW.

Voordat ik aan de opdracht begin, bespreken we eerst hoeveel tijd ik ervoor nodig heb. Dan weet je exact waar je aan toe bent.

Wat is het verschil tussen corrigeren, redigeren en tekstschrijven?

Corrigeren: ik krijg een tekst aangeleverd en controleer deze op spelling, grammatica en interpunctie. Ik kijk niet naar de inhoud en of de tekst begrijpelijk is. 

Redigeren: ik krijg een tekst aangeleverd en voer een uitgebreide controle uit. Ik corrigeer de tekst. Daarnaast kijk ik naar de schrijfstijl, de opbouw, het taalniveau, en bied waar nodig alternatieven. Bij het redigeren hou ik rekening met jouw doelgroep en de missie en visie van jouw bedrijf of organisatie. 


Tekstschrijven: ik schrijf een tekst voor een blog, webtekst, social media, flyers, enzovoorts. Om dat goed te kunnen doen, wil ik bijvoorbeeld graag weten hoe jouw bedrijf of organisatie in elkaar steekt, wat de langetermijn-doelen zijn, hoe de doelgroep eruit ziet en nog veel meer.

Kun je direct beginnen?

Dat hangt af van wat je nodig hebt. Ik reageer snel op een aanvraag, zodat je direct weet waar je aan toe bent

Hoe snel werk je?

Dat is afhankelijk van wat je wilt dat ik ga doen. Corrigeren en redigeren is, afhankelijk van de grootte en het taalniveau, relatief snel.

Bij het tekstschrijven is het goed om je te realiseren dan een tekst op maat wordt gemaakt en niet in een uurtje klaar is. Zie ook dit voorbeeld.

Het aantal woorden zegt niet zoveel. Soms duurt één zinnetje langer dan één pagina. Maar dat bespreken we vooraf, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Ik heb een andere vraag

Ik hoor het graag. Stuur me een mail of bel me, dan praten we verder.