Zelf teksten schrijven voor je website?

Dat kan, maar hoe doe je dat als je geen of weinig ervaring hebt. Dat kan een hoop tijd en stress opleveren. Met de AI-tools van nu (Artificial Intelligence), zoals Chat GPT, gaat het een stuk makkelijker en sneller. Een bureau en prullenbak vol proppen papier zijn verleden tijd. Maar hoe pak je het aan?

Hieronder staan een aantal punten om in gedachten te houden:

  1. Doel en doelgroep: Bepaal duidelijk wie je wilt bereiken met je website en wat het doel is van de tekst. Pas de toon en stijl van de tekst daarop aan.
  2. Jip en Janneke-taal: Zorg ervoor dat de boodschap die je wilt overbrengen helder en bondig is. Gebruik Jip en Janneke taal en vermijd moeilijke woorden en technische termen die voor je doelgroep moeilijk te begrijpen zijn. Of leg ze duidelijk uit.
  3. Aantrekkelijke opmaak: Maak de tekst aantrekkelijk door het gebruik van afbeeldingen, koppen en opsommingen. Dit maakt de tekst visueel aantrekkelijk en gemakkelijker te lezen.
  4. Call-to-action: Voeg een duidelijke call-to-action toe aan de tekst, zodat je bezoekers weten wat ze moeten doen na het lezen van de tekst (bijvoorbeeld contact opnemen, aankoop doen, etc.).
  5. SEO-optimalisatie: Een open deur, maar zorg ervoor dat de tekst geoptimaliseerd is voor zoekmachines door het gebruik van relevante zoekwoorden en een duidelijke structuur.

Nakijken en aanpassen

Als je gebruik maakt van een ai-tool, dien je de tekst nog wel te (laten) nakijken en naar je eigen stijl aan te passen. AI-teksten zijn qua stijl en grammatica niet perfect. Er sluipen bijvoorbeeld herhalingen in, waardoor je kort na elkaar dezelfde woorden tegenkomt. Dat leest niet prettig. Bovendien moet je ook weten hoe je de tekst SEO-proof kunt maken. Want als je AI-teksten één op één overneemt, loop je het risico dat Google of andere zoekmachines het als spam zien en krijg je een lagere ranking.

Succes!

Hulp nodig?

Leave a Comment